Virus 912

El Virus 912 és una aeronau de creuer ràpida i econòmica. És ideal per a vols de travessia, clubs i vols d'entrenament. Ofereix un control i una actuació sense precedents mantenint en tot moment una alta eficiència en qualsevol maniobra. És la fórmula perfecta entre el gran planador Sinus y el creuer extra ràpid Virus SW.

Banner Virus 912

La millor elecció per planar, entrenar i fer vols de creuer!

El Virus 912 és l'aeronau ideal per a tot. Els seus sistemes de bord versàtils permeten una rica experiència durant l'entrenament. El pilot estudiant podrà practicar l'ús dels frens aerodinàmics o fins i tot fer els seus primers planatges! Gràcies a que el seu consum és realment baix i el seu manteniment és pràcticament innecessari, el baix cost operatiu del Virus 912 el fa ideal per a clubs i escoles d'aviació.

El Virus 912, amb els seus 12,46 metres, és un motoveler d'oci. Pots apagar el seu motor i planar per zones d'altes pressions i corrents tèrmics. Quan el temps no estigui del teu costat, encén el motor i vola ràpida i econòmicament a una nova destinació. El Virus 912 és realment la unió perfecta entre el Sinus, el gran planador, i el Virus SW, el creuer súper ràpid.

Una actuació incomparable. No té competició

El Virus combina velocitat insuperable i estalvi amb unes característiques d'enlairament i ascensió increïbles. Si el que vols és un avió que ho tingui tot, no busquis més! Com es va demostrar en el NASA GAT Centennial Challenge 2008, en comparació amb el popular CTSW de Flight Design, el Virus té un consum un 19 % més eficient i vola un 23 % més ràpid. Al mateix temps, l'ascensió va resultar dues vegades superior a la del CTSW, tot i tenint una càrrega útil més pesada gràcies al baix pes en buit. Els frens aerodinàmics, a més, permeten realitzar descensos molt pronunciats i aterratges sobre obstacles sense desplaçament lateral.

Virus400x600 1

Volar amb controls ben equilibrats és simplement genial

Si la NASA diu que el Virus és l'aeronau que millor es pilota, ha de ser veritat! S'ha posat especial atenció a equilibrar els comandaments de control perquè el pilot senti que té el control absolut de l'aeronau i les seves capacitats. I si no, pregunta-li a algun dels propietaris ja infectats pel Virus!

Soroll? Quin soroll?

El Virus compleix fins i tot amb la més estricta de les normatives sobre soroll. Això significa que els veïns ni tan sols s'adonaran quan t’enlairis i per tant ningú es queixarà pel soroll. A la cabina, el soroll és tan baix que pots volar tranquil·lament sense els cascos. Confirmat per la NASA! I quan apagues el motor i comences a planar, el Virus emmudeix...

Seguretat

La seguretat és la nostra principal preocupació. Per això, el Sinus es caracteritza pel Concepte de Cabina Segura. La cabina sencera està revestida d'una estructura feta de fibra de Kevlar que absorbeix l'energia. Aquest increïble material manté la integritat de la cabina i garanteix la seguretat d’aquesta també en cas de forts impactes. Juntament amb el nostre especial Concepte de Cabina Segura, el Virus 912 també pot equipar-se del sistema de rescat de paracaigudes balístic, el qual podria salvar l'aeronau sencera i la seva tripulació en cas d'emergències greus.

Alta tecnologia i baix manteniment

Els nostres productes són coneguts per no necessitar pràcticament manteniment. Les més altes tecnologies, com la tècnica d'estructura alveolar, que s'utilitzen per crear materials compostos i aliatges de metall de millor qualitat, com l'aliatge de titani i magnesi utilitzat en diverses parts de l'aeronau, garanteixen que aquesta romangui com a nova durant molt de temps. I si tens previst no volar durant un llarg període, pots desmuntar el Virus en tan sols 15 minuts. Ho podràs fer de forma senzilla, ja que tots els comandaments són autoajustables.

Robust i fiable

Més de mil de les nostres aeronaus volen pels sis continents en condicions a vegades difícils d'imaginar. Tots els sistemes de bord han superat rigoroses proves per assegurar que l'aeronau realitza vols òptims a diferents temperatures, nivells d'humitat o altituds. A les escoles d'aviació els encanta el Virus per la seva fiabilitat, el seu baix cost d'operació i la seva infinitat de possibilitats de vol.

Cabina de comandament còmoda i luxosa

Sinus Cockpit400x300

Una cabina de comandament biplaça costat a costat àmplia i ben airejada amb tapisseria de pell opcional t'assegura un vol còmode i segur fins i tot en les aventures més llargues. No importa si ets alt o baix, en el Virus et sentiràs com a casa gràcies als seus pedals de direcció regulables. Triar entre un panell d'instruments petit o gran pot fer que la cabina sembli la d'un planador o la d'un avió de creuer de llarga distància equipat amb el més exclusiu. Tots envejaran les fotografies que prendràs des de l'avió gràcies a les àmplies vistes de les quals podràs gaudir a través de les seves grans finestres.

Ecològic

Les nostres aeronaus són una mostra de la nostra filosofia. Creiem que qualsevol pot aconseguir grans proeses sense necessitat de malgastar energia ni contaminar el medi ambient. Cada avió està dissenyat, fabricat i perfeccionat en les nostres energèticament autosuficients instal·lacions d'última generació d’Ajdovščina, Eslovènia. Mitjançant l'ús d'energia solar i geotèrmica per donar vida a tot el procés de fabricació, estalviem a l'entorn 180 000 kg de CO2 a l'any. Amb un avió Pipistrel contribuiràs a un món millor i més net! La nostra campanya Ecolution representa la missió de Pipistrel de mostrar al món que avui dia els productes d'alta tecnologia ecològics són possibles i estan al nostre abast.

Preu (Desembre 2017)

El preu base és de 89 300 € sense IGI (IVA d'Andorra); 93 318 € amb 4,5 % d’IGI. Lliurament i matriculació no incloses.
El preu amb una configuració bàsica amb paracaigudes de rescat i cabina de cristall Dynon seria d'aproximadament 118 000 €, 4,5 % d’IGI inclòs.

També existeix la Virus KIT (400 horas) el preu base és de 72 011 €, sense IGI, lliurament i matriculació no inclosos

Posa't en contacte amb nosaltres per demanar-nos pressupost, ja que hi ha moltes opcions i configuracions diferents per al teu futur nou avió.

Fitxa tècnica del Virus 912 UL

MODEL VIRUS 912
MOTOR ROTAX ROTAX 912 UL
Potència màxima (amb 2 carb.) 80 CV a 5800 r/min
HÈLICE Pipistrel VARIO
MIDES
Envergadura 12,46 m
Llarg 6,5 m
Alçada 1,85
Superfície alar 11,0 m2
Superfície del timó de direcció 1,1 m2
Superfície de cua 1,63 m2
Relació d'aspecte 13,1
Flaps positius 9 º, 18 º
Flaps negatius 5 º
Centre de gravetat 20 % - 38 %
PES
Pes en buit 284 kg
Pes màxim d'enlairament (MTOW) 450kg / 472.5kg / 544kg
Capacitat dels dipòsits de combustible 2 x 30 l / 2 x 50 l
Combustible útil 2 x 27 l / 2 x 45 l
PRESTACIONS Dades per a MTOW 472,5 kg
Pèrdua amb flaps 62 km/h
Pèrdua sense flaps 72 km/h
Velocitat de creuer (75 % potència) 225 km/h
Velocitat horitzontal màxima 240 km/h
VNE 249 km/h
Velocitat màxima amb frens aerodinàmics 160 km/h
Velocitat màxima amb flaps 130 km/h
Velocitat de penetració en turbulència (VB)
141 km/h
Millor velocitat d'ascensió 130 km/h
Coeficient d'ascensió màxim (450 kg) 6,2 m/s
Millor velocitat per planar 110 km/h
Millor coeficient de planatge
1:24
Carrera d'enlairament (450 kg) 90 m
Distància d'enlairament amb obstacle de 15 m n/a
Sostre de servei (450 kg) 8100 m
Temps de capcineig 45º - 45º 3,1 s
Consum de combustible a velocitat de creuer 9,5 l/h
Autonomia 5,7 h
Abast 1280 km
Factor màxim de càrrega (x 1,8) +4 g - 2 g
Coeficient de seguretat Mínim 1,875

Pipistrel es reserva el dret de modificar les dades exposades en cas de millores del producte, de regulacions del govern o de les autoritats o d’alguna altra causa justificada. 

El disseny segueix estrictament les seccions EASA CS-22, CS-VLA i CS-23, així com les regles aplicades a aeronaus ultralleugeres i microlleugeres (LTF-UL 2003, etc.) i els estàndards ASTM-LSA.

Les certificacions d’ultralleugers/microlleugers varien segons el país, per tant les dades certificades actuals poden diferir de les especificades en aquesta pàgina. Fes clic a l’enllaç de les certificacions per comprovar-ho.